Ледена лаж

Недавно сам пажљиво испратио вест да је у Норвешкој нађено складиште хране старо осам хиљада година. Вероватно та вест ником не боде очи али ако мало размотрите чињеницу да многи тврде да је та област у то време била окована ледом, онда се поставља питање, ко ту кога прави будалом? Како је ту неко могао да живи, има храну, па још и да прави складиште хране???

Има једна болест која се зове аутошовинизам и она је присутна у Србији. Има разних облика, једна је негирање сопствене историје, друга варијанта је негирање чињеница. Нешто као некада теорија- од мајмуна до Авноја... тек од Авноја се нешто дешавало, пре тога ништа. Тако на жалост и ти други, ускраћују нашу историју на само неколико хиљада година, а главно оправдање је да се вам простора Србије цивилизација није могла развијати, јер је све горе било оковано ледом, наводно све до средине данашње Чешке.

Само ледено доба је крајње непознато, научници покушавају да одгонетну када је и како настало али осим хипотеза, немају неке опипљиве доказе. Нити имају јасну представу где се оно распростирало, али у начелу, покривена цела северна и средња Европа, и готово цела северна Америка. И то је трајало до скоро наше епохе, рецимо до пре десет хиљада година, ајд нек буде и петнаест. Давно нађени остаци мамута су научницима дали приличне главобоље јер су у њиховим устима и желудцима била свежа храна. Дакле нису умирали миц по миц од глади јер је све оковано ледом, већ како стоје ствари, смрт је наступила нагло. Деведесетих година је постављена теорија да је узрок томе гравитациони млаз и тада су изведене неке пробе при чему је дошло до готово тренутног спуштања температуре са нормалне собне, на дубоки минус. Има више истраживача који претпостављају да је до леденог доба дошло заједно са другом светском несрећом, потопом. Постоје јасне карте подморја и ту се види много потопљених градова. Тада је светско море отишло у висину 65 метара, како стоје ствари, такође нагло. У старим предањима се то објашњава рушењем једног од сателита наше планете. Колко је то тачно, тешко је утврдити, често се на површини нађу стене које не одговарају саставу наше планете и често се тада тврди да је највероватније остатак неког астероида из давнина.

На фотографијама горе су карте како се представља да је била покривеност ледом у то древно доба. Она приказује Европе, али данашња САД и Аљаска ништа није боља, сва покривена ледом. Друга карта је руска карта, која показује како је по њима била та покривеност и ту добро погледајте владимирску област. Она је за време од пре неких 20000 година. Увеличани део показује само Москву и тик уз њу је владимирска област. Обратите пажњу на испрекидану црвену линију, ту је област вечног чеда када је била најмања покривеност.

Зашто сам забиџио баш за владимирску област? Из простог разлога јер је ту нађен гром мушкарца, стар 25000 година. Мушкарац висине 180 цм, одело богато украшено мамутовим костима. Начин израде и обраде костију показује високу умешност тих људи. Сама грађа те особе је била веома снажна, и снажнији него данашњи људи, са развијеним раменима. Нађени су такоше и гробови младог човека и девојке, умрлих у исто време, такође са богато урађеном одећом. Све то указује на културу која је имала и времена и знања да тако нешто уради. Фотографија нађеног је горе.

Представља на неки начин чудо, како је све то очивано у влажној владимирској земљи, нађени предмети се процењују на старост до 30000 година. Извршена је реконструкција на основу свега нађеног и горе је приказ како је изгледао један дом тих људи, одећа и могућ начин живота. Све то је доступно да се види у  музеју. И сад питање за стручњаке- ако је све то било оковано ледом, како су они уопште постојали и живели? Неки испитани предмети урађени људском руком, су стари чак 42000 година.

Ако то није довољно, хајде да мало погледамо Аљаску, која је по научницима била окована ледом, до скоро наших дана. Тамо је нађен гроб детета од три године. Дакле гроб, уредно сахрањено биће. По анализама, пре него је сахрањено, тело је спаљено. На телу нема никаквих трагова да је било повређено или убијено. Старост тела 11500 година, дакле у време када је ту био дебео слој леда!!! Дакле ту су примери старији од 10000 година и у области која је по тврдњама стручњака, у то време била окована ледом. Примера млађих има напретек, рецимо масовна гробница у Немачкој, близу Франкфурта, где је нађено 26 тела. Били су жестоко испребијани, ломљене кости а ни деца нису била поштеђена. Старост седам хиљада година и само нас упућује да да су ти на тим просторима од давнина били опседнути масовним убијањем, задње веће су приредили у конц логорима у другом светском рату. У савком случају, по тврдњама многих, у то време, ту је био лед и није било живота ни цивилизације. На транссибирској магистрали је откривена гробница са 101, старост 8000 година. Лепо сахрањени, и у области која би требала да буде под дебелим слојем леда.

Наша историја треба да буде добро претрешена и да се коначно стави до знања да смо ми веома стара цивилизација, старост у десетинама хиљада година. Осамдесетих година је код Крушевца нађена камена кугла са исписаним текстом на себи и старост је процењена на 31000 година. Писало се неко време о њој а онда се све утишало. Твдрње наших ситраживача је да су куће у Винчи и Лепенском Виру биле кружне и за то има и доказ, а то је кућа у нађена у Украини, кружног облика, стара 15000 година. Тешко је тврдити где је цивилизација настала и како се ширила, може само да се претпостави. Ако се узме у обзир да под водама Медитерана има грубо речено неких двеста насељених места, да им се старост води доста далеко уназад, само можемо да претпоставимо да смо ми били део тога. Један од доказа наше високе старости и развоја је наш календар, по коме је сада 7529. година (неки тврде 7530). Питање шта се десило па се од тог тренутка почело мери време, али једно је сигурно- такав календар нису направили тада у том тренутку. Само су могли већ постојеће знање и неки већ дотадашњи календар да подесе и крену са новим цивилизацијским одбројавањем. Сви ти налази, од севера Русије, Медитерана, па чак и по северној Америци и Азији, само указује да је наше царство пре 15000 и више хиљада година било преогромно и да то нема везе са леденим добом.

Comments