Теслино подземље

 Ко зна кад ће се сазна шта је све Никола Тесла радио у 20. веку. Има разних прича да је његова дукоментација заплењена али сам Тесла није био шунтав, много тога није ни записивао, није било папира са прорачунима (јер их у суштини није ни радио), а и оно што је записао није било баш једноставно за одгонетање. Оно што ми сви знамо је да је имао неких мука око финансија, када су дародавци открили какве су му стварне намере, новац је ускраћен али и поред тога Тесла је наставио истраживања. Новца је имао и како тврде неки истраживачи, његов новчани пад се десио крахом берзе 1939., године када је остао готово без свега.

Тесла је осећао нашу планету као живо биће и знао је да је она извор бесконачне енергије. Та снага и сила је свугде ту око нас, само је требало узети. Зато је и логично да је испод његових станица било још пуно тога, оно изнад, видљиво на земљи је само врх свега. Шта је било испод, то само може да се нагађа. Пошто су све те његове станице срушене, скоро да није остало трагова који би могли да дају неке податке о целокупној грађи станице. Званичних података о томе нема али има неких других, личних сведочења. Прво од њих долази од Едвин Бинеја, из Вест Бабилона, који је чувши тамо већ давне 1920., за неке тајанствене Теслине тунеле, сео у тада омиљена кола Форд Т и са друштвом отишао на место. Ту су нашли, недалеко од места Теслиног постројења, дубоку рупу, окружена већ натрулом дрвеном грађом. Младост-лудост, узеше они један канап и спустише се доле. На дну су нашли неке цеви, њима непознате намене. Измерили су дубину и она беше неких 35 метара.

Доста касније се десило да је на остатке Теслиног подземног постројења наишао један припадник ватрогасне службе. Била је то купола покривена циглама, у непосредној близини места, где се по тврдњи истраживача налазила Теслина станица. Од службеника те ватрогасне станице, Херолда Мелкмеса је тражено да збох сигурности затрпа тај могући улаз у тунел али је он одлучио да место пре тога испита. Испод куполе је био простор неких 2,5 метра дубок, са неком осовином ту.

Покушане су разне реконструкције шта је ту испод. Тешко је проценити која је тачна. Питање је јел уопште Теслина станица уништена, а на ту сумњу указује догађај из средине тридесетих година прошлог века, када је Тесла показао кола која иду на струју коју добија из спољног извора. Дакле без батерија. Тесла је само ставио у кола плочу (очевидци кажу неких 45 цм дуга, 15 цм широка и неких 5 цм дебљине) и кола су прорадила и за то време ишла веома брзо, тврди се чак 160 км/ч!! Мени је то лично доказ да је Тесла негде урадио и оставио саморадну машину, која без икаквог надзора производи енергију и шаље је у простор. Теслина плоча који је ставио у кола, је у том случају ништа друго него пријемник тог енергетског извора. Ал док ми то не решимо, остаје само да гледамо како отимају руднике литијума у Србији, јер он треба за батерије за електрична кола...

Comments