Мали тровачи стварности

 Не, није до АВета, мада он јесте шљам посебне врсте али и јесте достојни представник народа србскога. Прави узрок је бољшевизам који се увукао у суштинско унутрашње биће 'нашег'човека. То 'наше'јер ту живе око нас, говоримо истим језиком али смо из различитих светова, можда галаксија. Како баш бољшевизам а не нешто друго? У 'духовном'проживленију бољшевизма је једна битна одредница- диктатура пролетеријата. Даааа- демократија маса али само има други назив. Дата је сила и моћ онима који је нису заслужили. Могу да владају и управљају тамо где не би смели да писну.

Није их тешко препознати, имају веома јасне заједничке чиниоце који их разоткрију, не треба да поједете џак соли да би их упознали. Једна од тих је кориштење израза 'дај ми'. То је обично када у разговору изнесете неко своје сагледавање шта би могло у нечему да се измени и та особа одмах тражи да добије нешто без икаквих заслуга. Изгледа да се из њиховог угла гледања, они центар свемира око кога се окреће Сунце и планете. Или упитна реч 'како', где не у начелу не траже на савет него је постављају као наредбу неком да им то реши а они само покупе кајмак. Да се душе миле случајне не помуче или не укључе мозак. Или још погубнија 'ти имаш'и чиме оправдавају да неком нешто одузму или отму јер он има а вуче корене из раздобља кад би неког прогласили народним непријатељом и стрељали а његову имовину покупили. Па има, стварно, како га није срамота. Да, било је ту лопова, нема сумње али мали проценат, највише страдали поштени. Уз све то наравно иде обавезно сплеткарење и гурање нос свугде, једноставно умишљени су да они морају све да знају и да им је све на изволте.

Тих савремених бољшевика има у свим слојевима, нема везе село или град, факулктет или основна, верници или атеисти... и сви су на исти калуп. Једна од главних особина је да су међу онима који остају у земљи. Грубо речено, категорије оних који остају овде су бољшевици (јер са својим практичним знањима напоље могу само да умру), дање они чије време није подобно (сувише млади или сувише стари), разни сплеткароши и мутиводе који су створили своје системе и дрпају колко може (напоље опет то не би могло да прође и они су како системски па тако и антисистемски људи) и по мени још једна категорија, родољуби, који имају могућности да оду али неће па макар цркли (знам, сад ће сви да се препознате ту).

С обзиром да су глупи и ограничени али им самољубље и грамзивост не фали, увек се удружују у групама, нема самосталних. За самосталност треба знање и моћ, она унутрашња првенствено. Даааа- воле израз 'тимски рад'јер тиме воле да набију комплексе кривице онима који су сами способни да створе било шта а жеља бољшевика је да се ту дебело уграде без икаквих знања и заслуга. Као да праве космички брод па им треба неки тим (тим је добра ствар кад се скупе више стручних и свако од њих ради различит посао и све заједно твори добар крајњи производ). Не могу без гажења других, уживају у кризама свих врста, ту увек имају прилику да лају и указују, наравно, никад никакво решење неће доћи од њих.

Ко им је заједнички непријатељ? Они који крче пут својим знањем, имају способности, имају осећај (или нагон, шесто чуло, зовите га како хоћете...), знају да се поставе и стекну а да при том не повреде никог. Они су на удару бољшевика. Знам некад давно деведесетих, када год набавим неки материјал а на тему историје наше земље (авијација), обично од беграђана авиобољшевика чујем 'донеси ти то овамо да ми то видимо'... Дакле цетнризам где се све обрће око њих и обавезно наступање из масе 'ми', са обавезним да се њима мора доћи на поклоњење. Више пута сам рекао да једва да неко иде из земље због пара, главни разлог је гажење личности, убијање душе, омаловажавање при чему се прелазе све границе.

Ал ђаво избегне све сплетке коју му поставите и кад тад се бољшевици нађу с њим лицем у лице. И где ће тада бити сви ти кадри и мудри, које сте отерали, да стану и одбране вас?

Comments