Равнокраки крст

 Равнокраки крст има своје посебно место у историји старих Словена. Представља у једну руку симбол сунца а са друге стране и неки облик давнашњег светог тројства. Настао је много пре хришћанства и оно је касније узето у хришћанству. Предање каже да је Бог, творац свега, раздвојио светлост од таме и створио поредак у свету. Код Словена тај свет је Јава, Нави и Правиј. Он је најочигледнији на симболу Триглава (има и планина тамо негде која носи то име) а иста симболика је садржана и у крсту.

Свет Јава представља овај наш свет где живимо сви ми и по предању ту су и Богови природе. Свет Нави је застрашујући свет таме, где живе демони и где неке душе одлазе ради чишћења. Свет Прави је свет Словенских Богова и они су према веровањима помагали људима и људи су сматрани унуцима Богова а не робовима Богова.

Крст има свој савршен баланс а испитивања у СССР су показала да има изузетне енергетске вредности. По веровањима, продужавањем доњег дела крста, као што је код неких верзија хришћанства, руши се баланс крста и он постаје крст зла, јер се продужује управо Нава страна крста. Код нас се тај крст старословенски крст задржао у широј употреби, има га рецимо на цркви Лазарици, и помиње се под два назива, таковски крст и косовски крст али у суштини су ништа друго него старословснки крст. Он може бити и са испупчењима на крајевима кружног облика. Занимљиво је да тај крст не могу да окрену наопако, као што сатанисти раде са латинским крстом, у било ком положају задржава своје особине.

А они теутонци, се диче тим њиховим гвозденим крстом који ништа друго него наше обележје. Фотографија 1. знак триглава; 2. симболика равнокраког крста; 3. варијације на тему старословенског крста; 4. фотогфрафија енергетског исијавања код старословснког крста, испитивање у Русији.

Comments