Забиџотина

Забиџотина је неко коме је немогуће ишта објаснити, тера по своме и врло често у потпуно погрешном правцу. Израз је сељачки али и поред тога, важи за све друштвене слојеве и нема везе јел село или град. Обично не доведе ништа добро а није лоше ако сама забиџотина надрља али често други страдају а што је јако лоше. Има их од оних што седе и пиу пред продавницу па до високих научних кругова. Ајд рецимо решавање болести срца...

Болести срца нису нове, снимање мумија из старог Египта су показале болести срца и крвних судова. Неки подаци наводе почетак двадесетих година прошлог века као раздобље наглог скока срчаних обољења а за узрок се наводи увођење у масовну употребу јестивог уља произведеног топлим поступком. Свашта су научници мудровали на тему лечења али ево неке кратке историје: прва бај пас операција 1960; прва операција на отвореном срцу 1962; вештачка крв 1967; прво пресађивање срца 1968; вештачко срце 1982; прва операција срца коју је урадио робот 2018... има тога још ал ајд куј ће сад биде забиџотина пада све попише.

А баш негде у време процвата срчаних болести, Никола Тесла је урадио уређај који је био у стању да битно препбрази телесно стање тела на боље и то у кратком року а примећено је битно поправљање стања код болесног срца. Цела ствар заташкана. Ко и мало рчка по лику и делу Николе Тесле зна на какво је све сплеткарење наилазио и како су му гушили све проналаске, у смислу примене. У сваком случају научници забиџили у погрешном и прилично скупом правцу а наш научни духовник им све лепо показао и то уређајем који може да приушти свако домаћинство, јефтиније од најефтинијих кола (мислим на нова).

И наравно ту забиџотине нису стале- не само да су одгурнули све Теслине проналаске него су и сами у то поверовали да су лоши и неупотребљиви. Зар би грдни њихови умирали те тако од разних болести а она будала Рокфелер (ил беше Ротшилд) чак заменио седам срца и на крају умро. Да је знао за Теслин рад, још прво срце би му добро радило. Један Рус је нешто рчкао на ту тему и ето га човек у позним деведесетим годинама вози бицикл, диже тегове, трчи... а можда их је све ипак зезнуо ујак од Доналда Трампа за кога се тврди у неким круговима да је након Теслине смрти први улетео у његове одаје и опељешио садржај сефа.

И тако...

Comments